En Popüler İç Mimari Tarzları

Modern İç Mimari

Modern dekorasyon. Düz, net çizgilere sahip, basit renkler ile metal, cam, çelik gibi malzemelerin kullanıldığı bir konsept. Mobilya ve aksesuarlar dahil her öge sadelik duygusu uyandırır. Bu konsepti tanımlayan kelime ‘zarif’ kelimesidir

Çağdaş İç Mimari

Modern ve çağdaş mimari birbirine oldukça sık karıştırılır. Fakat ikisi, sanılanın aksine, aynı şey değildir. Modern iç mimarinin kesin bir tanımı vardır. Çağdaş iç mimari ise o günün modasıyla ilgilenir. Örnek vermem gerekirse bugünün modası iç dekorasyonda kıvrımlar kullanmaksa çağdaş konsept bu kıvrımları içerir. Fakat modern iç mimari asla kıvrımlı ögeler içermez.

Minimalist İç Mimari

Less is more. Az ama öz. Aslına bakarsanız tüm bu konseptin tanımı bu kadar basit. Minimalizm az ve işlevsel olmayı amaçlar. Modern konseptin sadeleştirilmiş halidir, olarak da bahsedilebilir. Modern tasarım kavramlarını alır ve bunları sadeleştirir. Kullanılan renkler nötr ve yumuşak geçişlerden oluşur. Mobilyalar ve aksesuarlarda hiçbir aşırıya kaçma durumu görülmez. Tamamen temiz çizgilerden oluşan bir konsepttir.

Endüstriyel İç Mimari

Aslında günümüzde ‘bekar evi’ olarak nitelendirilen evleri içine alan konsept.. Daha açıklayıcı olmak gerekirse: Bir depodan ya da kentsel bir kuş bakışı görüntüden ilham alır. Konseptin genel özelliklerinden biri bitmemişlik, tamamlanmamışlık hissi uyandırmasıdır. Tuğla, kanal işi ve ahşap görüntü çok sık rastlanan şeylerdir. Genellikle asma kat ya da çatı katlarıyla bir araya geldiğinde çok şık bir görünüm sağlar. Fonksiyonel mobilyalar, yüksek tavan, eskitilmiş ahşap aydınlatma ögeleri, bir iki soyut resim ya da fotoğraf.. İşte endüstriyel iç mimari.

İskandinav İç Mimari

İskandinav tasarımı, İskandinav ülkelerinde gösterilen yaşam sadeliğinin dekorasyona yansımasıdır. Basit ve sade olmasına rağmen, genellikle bir sanat eseri hissi verir. Karakteristik özellikler arasına tamamen beyaz renk paletleri ve form olarak preslenmiş ahşap, parlak plastikler, emaye alüminyum, çelik ve geniş tahta döşeme gibi doğal unsurlar dahil edilmiştir. Renklendirme olarak genel tarza ayrı bir hava katmak için doğal lif veya kürk gibi detaylar eklenir. Az aksesuar, doğal aydınlatma, ferah iç mekan ve fonksiyonel mobilyalar İskandinav konsepti tanımlayan özelliklerdir.

Geleneksel İç Mimari

Klasik detaylar, görkemli mobilyalar ve bol miktarda aksesuar.. Geleneksel deyince kafamızda muhakkak bir şeyler canlanıyor. Konsepti tanımlayacak olursak; karanlık, bitmiş ahşap, zengin renk paletleri, çeşitli dokular ve eğri çizgiler.. Çoğu geleneksel tasarımda derinlik, katmanlaşma ve çok boyutluluk hakimdir. Kullanılan mobilyalar, çeşitli desenler ve dokular içerebilen kadife, ipek ve brokar gibi ayrıntılı, süslü detaylara ve kumaşlara sahiptir.

Art Deco
İki dünya savaşı arasında hayat bulan bir mimari akımdır kendisi. Çok güçlü geometrilere yer veren, oyma ve kakma ağırlıklı mobilyalar ve  yumuşak hatlı kanepeler tercih eden bu dekorasyon anlayışı mermer, egzotik ahşaplar, krom ağırlıklı materyaller ile birleşir. Akımın favori parçası ise gösterişli ve ışıltılı aynalar.